Please enable JS

Szakembereink

Programjaink sikere a segítő személyzet képességén és belső erőforrásain múlik. A rendszerben részt vevő munkatársak adatainak nyilvántartásával és személyes fejlesztési tervével, mentori és szupervízori támogatással, az adott helyszínhez, programhoz a leginkább megfelelő segítő, támogató, fejlesztő szakembert irányítja az intézmény.

A hatékony működés érdekében a „megfelelő embert, a megfelelő helyre” elv érvényesítése kiemelten fontos munkánk során. A munkatársak és a résztvevők motivációjának fenntartása és a kiégés elleni védelem rendszeres fejlesztési tevékenységet igényel.

Azonban azt is fontos szem előtt tartani, hogy bizonyos programok, módszerek egy adott ember képességeihez, karakteréhez, személyiségéhez kötődnek, így a mentálhigiénés tevékenység sikere a szakember személyén múlik. Az eredményesség érdekében a szakemberre épülő programok lefolytatása is feladata a segítő szervezetnek.

A munkatársak, önkéntesek, kompetencia alapú kiválasztására és képzésére, fejlesztésére kiemelt hangsúlyt fektetünk.

Szakembereink:

img

Zsebi Zsuzsanna

Fejlesztő szakember, a Mentálmorfózis Alapítvány alapítója és szakmai vezetője

A fejlődésben hiszek! 24 éve sikeresen fejlesztek szakmai keretek között folyamatokat, szervezeteket és embereket. A kényelmességem és a képességeim által a hatékonyságom igen magas. Élvezettel érek el eredményeket a lehető legrövidebb időn belül és a lehető legkisebb erő befektetéssel.

Hatékonyságomból és dinamizmusomból adódóan rengeteg időt, pénzt és munkát fektettem önmagam megismerésébe, fejlesztettem meglévő képességeimet és tanultam meg alkalmazni módszereket, találtam ki új megoldásokat.

Meggyőződésem, hogy mindannyian mások vagyunk és mindenki ugyanolyan értékes. Mindenkinek a maga döntése, hogy milyenné akar válni, mit szeretne kihozni magából. Hiszek az előre elrendelt fejlődési célban és abban, hogy minden képességünk megvan annak eléréséhez.

Idealizmusomból adódóan bízom abban, hogy a lehetőségek megmutatásával és az információk átadásával részese lehetek egy együttműködő, támogató magyar társadalom létrehozásának.

Ember vagyok és szeretek az lenni. Gyengeségekkel és erősségekkel. Határozottan képviselem véleményem és önmagam, az értékeket, amikben hiszek. Szívesen ismerek meg más nézőpontokat és fogadom el azokat.

Erős vagyok a célok pontos kitűzésében és azok elérésében. Tudásom és érzékenységem segítségével ugyanezt tudom adni ügyfeleim részére.

Abban támogatok egyéneket, csoportokat, családokat, szervezeteket, hogy találják meg a pontos céljukat és fejlesszék azokat a képességeket, amelyek segítik ezen célok elérésében.

Eszközeim: NLP, coaching, családterápiás és pszichológiai eszközök, parapszichológiai és transzperszonális pszichológiai módszerek, meditáció, mediáció, tréning módszerek, facilitátori eszközök, 800 óra csoportos és egyéni saját élmény.

Szakmai hátteremről és tanulmányaimról bővebben ITT olvashatsz.

Telefonszám: +36 20-378-56-50

Kapcsolat


img

Mándity Máté

Life és sport coach

Elöljáróban magamról:

Mándity Máté 35 éves bajai lakos vagyok.

A civil munkám mellett fél profi szinten kosárlabdázóként élem mindennapjaimat. A sport és ezen belül a kosárlabda szeretete gyakorlatilag az egész eddigi életemet végigkísérte.
27 éves koromig (2000-2011) profi szinten kosárlabdáztam, ami teljes egészében lefoglalta a mindennapjaimat.

2013 márciusa óta a civil szférában egy sportfejlesztési pályázatíró és tanácsadó cégnél dolgozom szakértőként, ami nagyon sok szakmai újdonsággal és még több kihívással szolgált az elmúlt időszakban. Mivel a sportolói pályafutásom a megnövekedett céges teendők miatt a végéhez közeledik, párhuzamosan a jelenlegi munkámmal, elkezdtem foglalkozni a coaching alapvető elemeivel.

Cégünk ügyvezetőjétől nagyon sok segítséget és iránymutatást kaptam eddig is és szeretném minél jobban megérteni és elsajátítani ezt a fajta szemléletet.

Meglátásom szerint a jelenlegi munkámra is jótékony hatással van a képzések során elsajátított eszközök tárháza, de hosszú távú terveim között szerepel, hogy fiatal sportolókkal, főként kosárlabdázókkal, edzőkkel, sportvezetőkkel együttműködve kamatoztassam a megszerzett tudásomat, mint sport coach. Mivel rengeteg időt és energiát szenteltem a sportolás terén, megfelelő rálátásom nyílt a profi sportolók életére és az ezzel járó pozitív és negatív hatásokra egyaránt.

A sport és életvezetési területen is rendszeres önismereti munkát végzek, a minél magasabb szintű fejlesztés érdekében.

Személyes tapasztalataim és a mindennapokban felmerülő terápiás tréningek során kialakult nézeteim vannak arról, hogy milyen segítséget nyújthat a mentális egészség és a megfelelő motivációs szint, mind a sportban, mind a hétköznapi életben.

A folyamatos fejlesztő tréningek és az ezzel járó pozitív hatások eredményezik a hosszú távú magas szintű teljesítés alapjait.

Ebben szeretnék segítséget nyújtani leendő klienseim részére.

Telefonszám: +36 30-726-15-67

Kapcsolat


img

Puskás Nikolett

Tanácsadó, szakpszichológus

Puskás Nikolett vagyok, tanácsadó szakpszichológus.

Pszichológusi pályafutásomat 2016 szeptemberében, óvoda- és iskolapszichológusként kezdtem és segítem azóta is a diákokat, szülőket és pedagógusokat az oktatási intézmény mindennapjaiban. Ezt megelőzően egy Családsegítő- és Gyermekjóléti intézményben dolgoztam támogatva a rászoruló családok életét.

Kiemelt érdeklődési területem a gyermekekkel és a kamaszokkal folytatott tanácsadói munka.
Szakmai tapasztalataim minőségének biztosítása érdekében a folyamatos továbbképzések mellett rendszeres esetmegbeszélésen és szupervízión veszek részt, valamint 150 óra DREAM csoportos sajátélménnyel rendelkezem.

Többek között az alábbi nehézségekkel fordulhat hozzám:

 • úgy érzi, hogy a családban (válás vagy más életesemények miatt) kialakult helyzetet szakember segítsége nélkül képtelen kezelni
 • kamaszkor, fiatal felnőttkor nehézségei
 • életvezetési tanácsadás
 • kapcsolati nehézségek kezelése
 • stresszkezelés
 • nevelési kérdések
 • magatartásproblémák
 • kapcsolatteremtési nehézségek

A tanácsadási folyamatban személyközpontú szemléletmódban foglalkozom a kliensekkel, vagyis a módszereim a kliens személyére szabottan és az általa hozott problémától függően használom. Alkalmazott módszereim a különböző kreatív és művészetterápiás technikák, a relaxáció, és a kognitív eszközök.

Megszerzett képesítések/folyamatban lévő képzések:

2017: Bántalmazott, áldozattá vált gyerekekkel történő kommunikációra felkészítő kommunikációs tréning – Drogprevenciós Munkacsoport, Pécs
2019: ELTE-PPK Tanácsadó szakpszichológus (szakirányú továbbképzés) krízis tanácsadás specializáció
2019: Megújulás Családterápiás Intézet, 200 órás elméleti képzés, családterapeuta-jelölt, Pécs
2020: Megújulás Családterápiás Intézet, 80 óra szupervízió dr. Csonka Judit vezetésével

Önismereti munkáim:

2018-2019: DREAM sajátélményű önismereti csoport 150 óra – dr. Árkovits Amaryl és Lux Károly vezetésével, Pécs

Telefonszám: +36 30-180-58-74

Kapcsolat


img

Szécsi Emese

Egészségfejlesztési szakértő, mentálhigiénikus, sport mentáltréner

Azt gondolom, hogy az egészségnél nagyobb érték a világon nincsen. De mi minden szükséges ahhoz, hogy valaki egészségesnek érezze magát? Én abban hiszek, hogy az egészség nem a fizikai jóllétünk csupán, hanem a lelkünk és mentális jóllétünk is. Ezek kéz a kézben járnak és hatással vannak egymásra. Bármit teszünk, illetve történik velünk, az komplexen van hatással ránk, a fejlődésünkre.

Több, mint 11 éve dolgozom a népegészségügy területén, ezen belül 5 éve konkrétan egészségfejlesztéssel foglalkozom. A holisztikus nézőpontomnak köszönhetően fontosnak tartottam, hogy a mentális egészség fejlesztésében is tudjak munkálkodni, így mentálhigiénikus végzettséget is szereztem. A tanulmányaimmal párhuzamosan a saját önismereti utamat is járom, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy másnak segíteni tudjak. Az évek során megerősödött bennem a rugalmasság, vagyis a hirtelen jött változáshoz való alkalmazkodóképesség, ami segít az életet gördülékenyen élni.

Hiszek abban, hogy minden okkal történik s minden tanító szándékkal jön az életünkbe. A tapasztalást mindennél fontosabbnak tartom , a megélések visznek előre minket. Tudni kell kilépni a komfortzónánkból, hiszen a fejlődés akkor indul el, ha elhagyjuk azt, de erre nem mindig vagyunk képesek egyedül.

A kitartásom, céltudatosságom segít a céljaim elérésében, és a rákbetegségből történő felépülésem során szerzett tapasztalataim segítségével kívánok segíteni másoknak is. Én már tudom, hogy a csoda bennünk van, s a gondolatoknak/szavaknak tényleg teremtő ereje van, szeretném ezt továbbadni az embereknek.

Szeretek folyamatokban és rendszerben gondolkodni, volt szerencsém egyedülálló prevenciós rendszereket kiépíteni és fenntartani. Az egészségtudatossághoz vezető úton, majd azon előre haladva szívesen segítek az embereknek, akár egyéni akár csoportos foglalkozások formájában.

Hiszek benne, hogy aki szeretne fejlődni, az fejlődni fog, bármiről is legyen szó. Ha az elhatározás megvan, akkor az eredmény sem marad el.

Preferált téma területeim:

 • Komfortzóna és a fejlődés
 • Motiváció fenntartás
 • Célok, mérföldkövek a sikerhez vezető úton
 • Szemléletmód, ami előre visz
 • Szokásaink – építenek vagy rombolnak?
 • Hatékony időbeosztás
 • Fókuszálás
 • Önbizalom, önbecsülés fontossága
 • Stresszkezelés
 • Kommunikáció fontossága
 • Konfliktusaink és azok megoldása

A felsoroltak nem csak a hétköznapokban kiemelten fontosak, hanem a sportban is jelentősen növelni tudják a teljesítményt. A sport terén a mentális fejlesztés még igencsak gyerekcipőben jár, én ezen szeretnék változtatni, mint sport mentáltréner.

Telefonszám: +36 70-310-34-33

Kapcsolat