Rólunk

A Mentálmorfózis Alapítvány olyan egyéni és csoportos fejlesztési programokat szervez és bonyolít családok és a családokkal kapcsolatban lévő szakemberek részére, mely támogatja a családokat abban, hogy tagjaik együttműködőbbek, egészségesebbek, vidámabbak és boldogabbak legyenek.

Az Alapítvány stratégiájában szerepel a modellalkotás és a jó gyakorlat kialakítása, a módszerek bevezetése és tesztelése, az eredmények értékelése által a Mentálmorfózis Modell kiajánlása más szervezetek, önkéntesek részére.

Az intézmény működési modellje azon alapul, hogy az intézmény stabil és rendszerszemléletű működéséhez megfelelő és állandó bevételi forrásokat biztosítunk. Mindemellett a lehető legtöbb színtéren érjük el az egyéneket és a családokat, személyre/családra szabott programokkal.

Az üzleti világban jól alkalmazott kompetencia fejlesztő tréningekkel fejlesztjük az egyéni és a csoportos kompetenciákat (pl. együttműködés, felelősségvállalás, döntésképesség, nyílt kommunikáció, bizalom, önismeret, asszertivitás, időmenedzsment, munka-magánélet egyensúlya, problémamegoldás) mind a családok tagjai, mind a családokkal dolgozó szakemberek részére.

Ismeretterjesztő programjainkon szakemberek mutatják be az alkati jellemzőket, pszichológiai ismereteket, egészséges életmódot segítő módszereket, és adják át a témában releváns információkat.

Egyéni és csoportos önismereti folyamatok vezetésével támogatjuk a programban résztvevők önismereti munkáját.

A Mentálmorfózis Alapítvány programjait az ország egész területén tervezi megvalósítani. Jelenleg főként a székhelyen – Baján – rendelkezésre álló Mentálházban és a város szabadtéri lehetőségeit kiaknázva valósulhatnak meg a programok.

Fontosnak tartjuk a módszertani fejlesztés és a modell minél szélesebb körű terjesztését és alkalmazását, ezért folyamatosan kapcsolatokat keresünk és építünk annak érdekében, hogy programjainkat elérhetővé tegyünk Magyarország teljes területén.